Ajax 'zonder Ziyech tegen Fortuna': 'Zinderende strijd laat even op zich wachten'

Ajax 'zonder Ziyech tegen Fortuna': 'Zinderende strijd laat even op zich wachten'

24-09-2019 23:05 Laatste update: 23:12
61

Hakim Ziyech krijgt woensdag rust in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Fortuna Sittard in de Eredivisie. Dat vertelt Algemeen Dagblad-journalist Freek Jansen bij Voetbalpraat op FOX Sports. De spelmaker van de Amsterdammers kampt al enige tijd met fysieke ongemakken.

De Marokkaanse international kwam niet helemaal fit uit het Champions League-duel met Lille (3-0), maar kon in de topper tegen PSV (1-1) desondanks negentig minuten meedoen. Ajax-trainer Erik ten Hag spaart Ziyech nu dus tegen Fortuna. Wel kan de Nederlandse kampioen weer beschikken over Donny van de Beek, die in Eindhoven al zijn rentree maakte als invaller. 

Jansen voorspelde eerder op de dag in het AD een 'zinderende concurrentiestrijd' om de voorste plaatsen. "Je hebt zes aanvallers bij Ajax voor vier plekken, maar die echt zinderende concurrentiestrijd laat misschien nog even op zich wachten. Ziyech gaat morgen niet spelen", vertelt hij. "Ik verwacht dat Huntelaar ook nog niet speelt, dus verwacht ik Tadic in de spits, Van de Beek op tien en dan Promes en Neres op de flanken."

Ajax kwam eerder op de dag met goed nieuws over Noussair Mazraoui. De verdediger viel tijdens de interlandbreak met Marokko uit met een blessure, maar hij verscheen dinsdag weer op het trainingsveld, meldt de club.

Ajax en Fortuna Sittard trappen om woensdag om 20.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.