Schuurs, de 'Matthijs de Ligt van Fortuna': 'Daarom snap ik dat Ajax hem haalde'

Schuurs, de 'Matthijs de Ligt van Fortuna': 'Daarom snap ik dat Ajax hem haalde'

25-09-2019 06:55 Laatste update: 07:11
45

Perr Schuurs neemt het woensdagavond met Ajax op tegen zijn oude club Fortuna Sittard. Hij moest tijdens de vorige twee wedstrijden zijn plaats afstaan aan Joël Veltman. Volgens voormalig PSV-coach Huub Stevens en Ajax-speler Hans Erkens was het een gewaagde keuze van Schuurs om te tekenen in Amsterdam.

"De keuze van Schuurs is gedurfd. Hij heeft wel een risico genomen", aldus Stevens in gesprek met De Telegraaf. "Van Fortuna naar Ajax is een grotere stap dan van Fortuna naar PSV. De cultuur in Amsterdam is toch harder. Dan moet je sterk in je schoenen staan. Nou geloof ik dat dat bij Perr wel het geval is. Er spreekt in ieder geval wel vertrouwen uit als je deze stap aandurft."

Hans Erkens, een voormalig voetballer uit Limburg, speelde in het verleden ook voor Ajax en heeft de meeste duels van alle Limburgers bij Ajax achter zijn naam. Ook hij bewandelde net als Schuurs de route naar Ajax in plaats van naar PSV. "Het is toch mooi dat hij die keuze heeft gemaakt. Daar spreekt karakter uit", spreekt hij zijn bewondering uit. 

"Laatst maakte Schuurs een geweldige goal tegen Heerenveen en dacht ik dat hij er doorheen was, maar helaas heeft hij nu weer een paar wedstrijden op de bank gezeten", vervolgt Erkens. "Toch twijfel ik er niet aan dat hij gaat slagen bij Ajax. Daarvoor heeft hij de kwaliteiten. Toen hij bij Fortuna speelde, vond ik hem altijd al de Matthijs de Ligt van Fortuna. Hij is net zo’n type speler en daarom snap ik wel dat Ajax hem heeft gehaald. Het gaat zeker goed komen met Schuurs."