Kraay even terug op 'Wembley van Nederland': 'Rafael had hier zo graag gespeeld'

Kraay even terug op 'Wembley van Nederland': 'Rafael had hier zo graag gespeeld'

Hans Kraay jr. was dinsdagavond voor FOX Sports aanwezig bij de bekerwedstrijd tussen Quick Boys en Katwijk en heeft volop genoten van de Katwijkse derby. De wedstrijd viel niet alleen op door veel passie en agressiviteit, maar ook door goed voetbal. Beide clubs komen uit in de Tweede Divisie. Katwijk won na verlenging met 2-3.

"De eerste helft vond ik een beetje teleurstellend, maar in de tweede helft heb ik echt genoten. De trainers hebben hun ploegen in de tweede helft zo aantrekkelijk laten spelen. Ik heb echt genoten. Heb ik naar FC Barcelona - Juventus gekeken? Nee, maar ik heb heel veel agressie, passie en bij vlagen goed voetbal gezien. Ik vond het gewoon heel erg leuk", zegt Kraay jr. bij Quick Boys TV.

"Dit is gewoon het Engelse bekervoetbal, de fourth division, Stockport County tegen Barnsley. Ik kan me niet voorstellen dat iemand zich heeft verveeld. We hadden gehoopt dat we nog een tijdje doorkonden met achttien penalty's. 99,9% van de mensen heeft zich goed gedragen, dus het was een heel leuke avond. Ik heb me vermaakt."

Sportpark Nieuw-Zuid van Quick Boys is bekend terrein voor Kraay jr.. Hij kwam er vijftien jaar om het Nederlands elftal te volgen, dat jarenlang gebruik maakte van de thuisbasis van Quick Boys. Rafael van der Vaart had regelmatig wat aan te merken op het Katwijkse veld, dat er de laatste jaren uitstekend bij ligt. "Het is gewoon het Wembley van Nederland", zegt Kraay jr.. "Rafael zou hier zo graag gespeeld hebben. De KNVB heeft tonnen uitgegeven om Quick Boys te helpen en als ze het niet meer doen, hebben ze een mat waar je op kunt biljarten. Heerlijk, wat een veldje."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s