Crisisclub Anderlecht boekt zege na uitvallen Kompany; direct rood voor Luckassen

Crisisclub Anderlecht boekt zege na uitvallen Kompany; direct rood voor Luckassen

26-09-2019 07:02
16

Eindelijk een opsteker voor Anderlecht en trainer Vincent Kompany. De kwakkelende grootmacht uit Brussel won woensdagavond met 3-2 van Beerschot in het Belgische bekertoernooi. Daar had de club wel verlenging voor nodig. Kompany viel geblesseerd uit, PSV-huurling Derrick Luckassen kreeg rood. 

Anderlecht verkeert in crisissfeer, nu de eerste acht competitieduels in de Jupiler Pro League onder leiding van trainer/speler Kompany slechts vijf punten hebben opgeleverd. Op bezoek bij het Beerschot van coach Stijn Vreven leek het woensdag ook in het bekertoernooi mis te gaan. Raphael Holzhauser maakte al snel 1-0 namens de thuisclub. Kompany, eindelijk weer fit na een paar weken fysiek leed, moest kort daarna afhaken met een spierblessure. 

Met Luckassen, Philippe Sandler en Michel Vlap in de basis wist Paars-Wit zich terug te knokken. Samir Nasri maakte gelijk en in de slotfase werd het 2-1 voor de gasten door een eigen goal van Pierre Bourdin.

Het leek daarna tóch nog fout te gaan toen voormalig Spartaan Loris Brogno gelijk maakte en Luckassen in blessuretijd direct rood kreeg nadat hij een doorgebroken speler naar de grond had gewerkt. 

In de verlenging trok Anderlecht aan het langste eind. Isaac Thelin tekende voor de winnende 3-2. Aanstaande zondag speelt de topclub uit Brussel thuis tegen Waasland-Beveren.