'Die kans heeft Van de Beek wel met beide handen aangegrepen bij Ajax'

'Die kans heeft Van de Beek wel met beide handen aangegrepen bij Ajax'

26-09-2019 11:11
62

Donny van de Beek wordt bij FOX Sports geroemd om zijn veelzijdigheid. De Ajax-middenvelder kan op 'tien' spelen, maar ook als rechtshalf (acht) en als verdedigende middenvelder (zes) worden ingezet. 

Van de Beek speelt bij Ajax vaak op tien, maar Kenneth Perez en Kees Kwakman denken dat de middenvelder overal op het middenveld gebruikt kan worden. Hij stond woensdag sinds weken weer in de basis bij Ajax tegen Fortuna Sittard en begon als aanvallende middenvelder.

"Vorig jaar zei Ten Hag voordat Van de Beek écht in het team kwam dat hij op tien moest spelen, of anders niet", zegt Perez bij FOX Sports. "Ziyech was toen de concurrent op die positie, maar hij is naar rechts gegaan. Die kans heeft Van de Beek wel met beide handen aangegrepen. Het is zijn oude positie waar hij altijd heeft gespeeld in de jeugd."

Kees Kwakman ziet geen problemen wanneer Erik ten Hag ervoor kiest om Van de Beek níet op tien te zetten in wedstrijden in de Eredivisie. "In acht van de tien wedstrijden kun je Van de Beek gewoon opstellen op acht."

Ajax boekte woensdag een ruime 5-0 overwinning op Fortuna. "Dat weet je van tevoren", zegt Perez. "Het was verrassend dat het 0-0 was bij rust. Zonder super te spelen winnen ze met 5-0, maar het is wel gewoon een heel grote uitslag. Het is een stukje gemakzucht. Je weet dat de spelers denken dat het toch wel goedkomt."