Arbiter Kamphuis spaart Berghuis: 'Moet buitensporig zijn, raakmoment viel mee'

Arbiter Kamphuis spaart Berghuis: 'Moet buitensporig zijn, raakmoment viel mee'

26-09-2019 22:41
105

Jochem Kamphuis haalde zich donderdagavond de woede van de publieke opinie op de hals door Steven Berghuis geen rood te geven tegen AZ. De leidsman werd niet teruggefloten door de VAR en bleef na afloop bij zijn beslissing.

Vlak na de 0-1 van Myron Boadu werd Teun Koopmeiners van achteren onderuit geschoffeld door Berghuis. Kamphuis hield het bij geel. "Ik kijk naar de snelheid, de intensiteit en het raakmoment. Ik was vooral gefocust op het raakmoment. En ik zie dat beide benen erlangs gaan, dat er niet echt een contactmoment was met de noppen. Dat was voor mij de reden om geel te geven", verklaarde hij na afloop tegenover FOX Sports.

VAR Danny Makkelie steunde de beslissing van Kamphuis, die zelf ook niet dacht aan een rode kaart. "Het moet echt buitensporige inzet zijn. Nogmaals, dan kijk ik naar snelheid, intensiteit en raakmoment. En ik vond het raakmoment meevallen. De VAR heeft het moment ook nagekeken en keek naar dezelfde criteria. Hij zei: er zit snelheid in, er zit intensiteit in. Maar hij zag ook dat het contact meeviel, dus hij kon de gele kaart steunen."