Clasie gelooft ogen niet in De Kuip: 'Ik ben geschrokken van Feyenoord'

Clasie gelooft ogen niet in De Kuip: 'Ik ben geschrokken van Feyenoord'

27-09-2019 12:46
74

Jordy Clasie is geschrokken van het niveau van Feyenoord. AZ won donderdagavond met speels gemak in De Kuip (0-3), en Clasie kon soms niet geloven wat hij zag. "Ik ben geschrokken van Feyenoord. Vooral van sommige momenten hoe makkelijk het ging. Ze zitten in de hoek waar de klappen vallen en die klappen blijven maar komen."

In gesprek met RTV Rijnmond gaat de middenvelder verder in op de gemakkelijke overwinning van zijn werkgever AZ. "Prima overwinning voor ons. Je weet van tevoren dat het lastig spelen is in De Kuip. Op dit moment zitten ze echter in een heel moeilijk fase, en bij ons gaat het erg goed. We speelden ons eigen spel, we bouwden heel makkelijk op en zo kon je er erg makkelijk doorheen spelen."

De middenvelder speelde in totaal vijf seizoenen in De Kuip, iets waarmee hij AZ kon helpen. "Ik heb gezegd dat we lef moeten hebben. Dat is heel belangrijk als je hier moet spelen. Als je niet durft om hier te voetballen, verlies je gewoon heel vaak een wedstrijd. Vandaag zie je bijna de hele wedstrijd dat we willen voetballen. Dat is vaak goed gelukt. Als je 0-3 wint in De Kuip is dat een goed resultaat."

Clasie kwam een dikke tien minuten voor tijd binnen de lijnen en speelde voor het eerst tegen zijn oude liefde. "Het was speciaal om tegen Feyenoord te spelen. Ik heb zolang hier gespeeld en je hebt altijd wel een speciaal gevoel bij een club. Ik heb dat bij Feyenoord, dat weet iedereen. Het is wel even wennen om hier weer binnen te komen, maar je bent professional en ik speel voor AZ. Je wil gewoon winnen", besluit Clasie.