KNVB weigert amateurtrainer ondanks steun De Mos en Advocaat: 'Hakt er wel in'

KNVB weigert amateurtrainer ondanks steun De Mos en Advocaat: 'Hakt er wel in'

27-09-2019 22:28
62

Edwin Grünholz timmert hard aan de weg als trainer van Quick Boys. Aad de Mos noemde hem 'een toptrainer' en ook Hans Kraay junior vindt hem 'uitstekend', maar hij werd al drie keer geweigerd door de KNVB voor de Cursus Coach Betaald Voetbal.

Ook het feit dat Dick Advocaat aangaf dat 'ie het ziet zitten in de coach' en voormalig ADO-directeur Mattijs Manders zelfs een aanbeveling deed bij de bond om Grünholz toe te laten, mochten niet baten. "Bij ADO zagen ze me toen als toekomstig trainer van de club en drie jaar geleden wilden ze mij als assistent aanstellen van Zeljko Petrovic, maar die trainer koos uiteindelijk voor iemand anders", zegt de vijftigjarige oefenmeester tegen Omroep West.

Grünholz twijfelt of hij een vierde poging moet wagen om toegelaten te worden tot de cursus in Zeist. "Ik overweeg om me weer aan te melden voor de opleiding Coach Betaald Voetbal, want ik wil verder groeien in het vak, maar ik twijfel want ik ben al drie keer door de KNVB afgewezen en dat hakt er wel in bij me. Wat Aad de Mos en anderen over me zeggen is fijn natuurlijk."

Volgens Grünholz is 'het niet uit te leggen' dat hij telkens wordt geweigerd. "Ik werk hard en voldoe aan alle criteria, na de eerdere pogingen moet ik nu toch een kans krijgen van de KNVB."