Feyenoord-huurling Summerville: 'John de Wolf zei dat ik dan onhoudbaar ben'

Feyenoord-huurling Summerville: 'John de Wolf zei dat ik dan onhoudbaar ben'

27-09-2019 23:44
25

Crysensio Summerville baalt stevig van een merkwaardig moment tijdens de uitwedstrijd van ADO Den Haag bij FC Emmen. De zeventienjarige aanvaller leek hard op weg naar de gelijkmaker, maar hij brak zijn kans af doordat hij een fluitje hoorde.

Summerville dacht dat hij na een uur spelen buitenspel stond en kapte de aanval af. Niet de scheidsrechter, maar een fan op de tribune aan De Oude Meerdijk was echter verantwoordelijk voor het fluitsignaal. "Ik had een lobje in mijn hoofd, maar toen ik het fluitje hoorde stopte ik meteen. Nu heb ik wel in mijn hoofd dat ik altijd moet doorgaan", vertelt de Feyenoord-huurling aan FOX Sports.

Door het moment kijkt Summerville met een slecht gevoel terug op het duel, dat uiteindelijk met 3-0 werd gewonnen door de thuisploeg. "Het is gewoon knullig. Ik ben weer niet belangrijk geweest voor het team, met een goal of een assist." De aanvaller kon wel rekenen op lof van analist John de Wolf. "Hij zei dat als ik mijn linkerbeen nog train, dat ik dan onhoudbaar ben. Daar heeft hij gelijk in."

Groenendijk
Ook ADO-trainer Fons Groenendijk baalt van het moment van Summerville. "Het is een heel raar moment, ook cruciaal bij een 1-0-stand. Hij stopt omdat hij denkt dat hij wordt afgefloten. En dan blijkt dat iemand uit publiek te zijn. Dat kan eigenlijk niet op dit niveau."

Toch wil Groenendijk de forse nederlaag niet aan het fluitje in het Drentse publiek wijten. "Het is voor ons een vervelende en waardeloze avond geworden. Dat moeten we vooral bij onszelf zoeken. Er zijn geen excuses. We hebben het zelf laten afweten op de beslissende momenten."