'Ik voelde me thuis bij PSV en wilde graag blijven, maar ze vroegen tien miljoen'

'Ik voelde me thuis bij PSV en wilde graag blijven, maar ze vroegen tien miljoen'

28-09-2019 10:37 Laatste update: 10:45
52

Maxime Lestienne - momenteel speler van Standard Luik - was graag langer speler van PSV gebleven, maar zijn club wilde naar niet aan meewerken. Dat zegt de Belgische aanvaller, die tijdens zijn periode in Eindhoven werd getroffen door een tragisch noodlot.

In het seizoen 2015/2016 kwam Lestienne op huurbasis uit voor PSV. "Phillip Cocu was de trainer - wat mij betreft een topper. We hadden meteen een klik. Hij praatte veel met me, gaf me vertrouwen. Iedereen weet wel wat er toen gebeurd is met mijn familie", doelt Lestienne in gesprek met Het Nieuwsblad op het overlijden van zijn beide ouders. "Daarna was het moeilijk om weer op niveau te komen. Aan het einde van het seizoen kwam ik weer in de ploeg, maar het was niet hetzelfde. Ik was twee, drie maanden praktisch gestopt met voetballen, want ik zat constant in het ziekenhuis bij mijn vader."

De hardste klappen zijn verwerkt, maar: "Het blijft moeilijk om erover te praten. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan mijn ouders denk. We waren zeer close. Ze hebben alles opgeofferd, zodat ik gelukkig kon zijn en dankzij hen sta ik nu hier. Hun verlies heeft me veranderd, zoals het iedereen zou veranderen. Het was een uppercut, die me keihard op de grond heeft geslagen. Maar ik ben weer kunnen opstaan", aldus Lestienne.

Voor de aanvaller eindigde zijn avontuur in Nederland na een jaar. Dat had hij graag anders gezien. "Ik voelde me thuis bij PSV, ik wilde graag blijven. PSV zag dat enkel zitten op huurbasis, maar de Qatarese club wilde me door de problemen die ik had gekend enkel verkopen. Ze vroegen tien miljoen en Kazan was de enige die dat kon en wou betalen. En je moet daar niet flauw over doen: er kwam een mooi salaris bij kijken."