Ten Hag blij met supersub van Ajax: 'Daar is hij natuurlijk wel een voorbeeld in'

Ten Hag blij met supersub van Ajax: 'Daar is hij natuurlijk wel een voorbeeld in'

29-09-2019 06:50 Laatste update: 12:54
156

Erik ten Hag telt zijn zegeningen na de overwinning van Ajax op FC Groningen, dat pas na een rode kaart voor Django Warmerdam op de knieën werd gedwongen. De trainer van de Amsterdammers prijst onder meer invaller Klaas-Jan Huntelaar.

"Groningen is een stugge ploeg en heeft het goed staan achterin. Desalniettemin hebben we heel veel kansen gecreëerd in de eerste helft. Het ontbrak ons aan scherpte in de zestien. Als je zoveel kansen krijgt moet er eentje in", vertelt Ten Hag voor de camera van FOX Sports.

Ajax werd onbedoeld in het zadel geholpen door Warmerdam, die zijn tweede gele kaart kreeg wegens tijdrekken. Ten Hag wil niet echt kwijt of hij dat terecht vond. "Ik zou niet blij zijn als ik hen was, maar ik kijk niet naar Groningen. Ik kijk naar mijn eigen elftal. Ze hebben van begin af aan heel veel tijd gerekt. Dat is ontzettend irritant om het tempo in de wedstrijd te houden."

Tot slot toont Ten Hag zich maar wat blij met Huntelaar, die vanaf de bank opnieuw belangrijk was met een treffer. De coach prijst de gretigheid van de goaltjesdief. "Zo willen we dat inderdaad graag zien. Vandaag wilde de bal er op een of andere manier niet in. Dan kan het zo'n wedstrijd worden dat hij niet gaat vallen… Maar dan moet je er juist in blijven geloven. En daar is hij natuurlijk wel een voorbeeld in. Daar kunnen we ons aan optrekken."

De teller van Huntelaar staat dit seizoen alweer op vier goals en twee assists in de Eredivisie. Daar had hij 252 minuten voor nodig.