Jonker zag af van China: 'Hij zei 'Grab your money', maar had daar geen zin in'

Jonker zag af van China: 'Hij zei 'Grab your money', maar had daar geen zin in'

Gepubliceerd: zondag 29 september 2019 om 10:55zo 29-09-2019 om 10:55

Andries Jonker streek afgelopen zomer verrassend neer bij Telstar in de Keuken Kampioen Divisie. De 57-jarige trainer vertelt bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports dat hij lucratieve aanbiedingen uit onder meer China heeft afgeslagen.

"Met mijn cv kun je over de hele wereld werken. Dat helpt", stelt Jonker. "Mensen in China, Amerika en Zuid-Amerika vinden dat prachtig. Maar ik heb daar geen behoefte aan op het moment, om naar Japan of naar China te gaan."

"Ik kon in China hoofd jeugdopleiding worden van een club met vijfduizend spelers", vervolgt Jonker. "Er zitten 25 Spaanse trainers en ik moest de O23 zelf fulltime begeleiden. Ik zei tegen die vent: dat gaat toch helemaal niet. Wat is nou de bedoeling hiervan? Vijfduizend Chinese jeugdspelers... Hij zei: Grab your money. Het zou best goed zijn voor mijn portemonnee, maar ik heb daar geen zin in. Dat is een volkomen kansloos project, vind ik."

Jonker erkent dat hij een ietwat vreemd cv heeft. Hij was in Nederland trainer van clubs als FC Volendam en Willem II, terwijl hij ook assistent en hoofd jeugdopleiding was bij Europese topclubs als FC Barcelona, Bayern München en Arsenal. "Natuurlijk is het opmerkelijk dat het in Nederland hele kleine clubs zijn en in het buitenland hele grote clubs."

"Dat komt in eerste instantie door Louis van Gaal", erkent Jonker. "Ik ben met hem naar Barcelona en Bayern gegaan, maar ik ben zelfstandig naar VfL Wolfsburg en Arsenal gegaan. Dan heb ik blijkbaar toch wel iets goed gedaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws