Vijf keer geel in twaalf PSV-optredens: Soms nog een beetje wild in de duels

Vijf keer geel in twaalf PSV-optredens: "Soms nog een beetje wild in de duels"

29-09-2019 17:52
28

Michal Sadilek is dit seizoen de kaartenpakker van PSV. Na twaalf optredens staat de twintigjarige Tsjech al op vijf gele kaarten - en tegen PEC Zwolle kwam hij goed weg.

"Ik ben soms nog een beetje wild in de duels. Dat is iets waar ik beter in moet worden", geeft Sadilek ruiterlijk toe in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Hij krijgt geen standje van Mark van Bommel. "Nee, helemaal niet. Soms na de wedstrijd maakt de staf grapjes dat ik weer een kaart heb gepakt. Dat zit ook wel in mijn spel."

Sadilek stond in Zwolle voor de vijfde keer dit seizoen aan de aftrap bij een Eredivisie-wedstrijd. Hij speelt als linksback, terwijl hij vorig seizoen doorbrak als controlerende middenvelder. "Ik sta liever op het middenveld, maar als ik mag spelen, is dat altijd prettig. De trainer vind dat ik het team daar kan helpen."

"Ik had dit seizoen als doel om meer minuten dan vorig seizoen te maken", aldus Sadilek, die zijn doel al heeft bereikt. De teller staat op 875 minuten, na 770 minuten vorig seizoen. "Het is altijd fijn om veel minuten te maken."