'Valencia heeft alles in huis om van Ajax te winnen, ik denk dat het 2-1 wordt'

'Valencia heeft alles in huis om van Ajax te winnen, ik denk dat het 2-1 wordt'

29-09-2019 18:03
96

Toni Lato verwacht dat Valencia in staat is om Ajax te verslaan. De Spaanse linksback, die door de club uit de sinaasappelstad verhuurd is aan PSV, zegt dat Valencia 'alles in huis heeft om de Amsterdammers de wil op te leggen'.

De linksback, die nog niet in actie kwam voor PSV, stipt aan dat Ajax het lastig kan krijgen in het kolkende Mestalla. "Elke tegenstander, hoe goed die ook is, gaat een vervelende tijd tegemoet als het team en de fans zich samenpakken", laat hij optekenen op de site van Valencia. "Als ze net zo goed spelen als tegen Chelsea, kunnen ze Ajax zeker verslaan."

In zijn eerste maanden in de Eredivisie denkt Lato al een goed beeld te hebben gekregen van de Amsterdammers. "Ze krijgen moeilijkheden wanneer ze de bal niet in het bezit hebben. Daarnaast houden ze soms heel weinig spelers achterin, waardoor Valencia in de tegenaanval kan toeslaan."

"Het wordt zeker wel een moeilijke wedstrijd", relativeert de linksback. "Het team zal het beste uit zichzelf naar boven moeten halen, want we hebben vorig jaar kunnen zien waar Ajax toe in staat is. Maar het is wel zo dat Valencia alles in huis heeft om te winnen. Mijn voorspelling is dat het 2-1 voor Valencia wordt."