Anderlecht-supporters pikken het niet meer: Reactie is volkomen te begrijpen

Anderlecht-supporters pikken het niet meer: "Reactie is volkomen te begrijpen"

29-09-2019 18:09
26

De supporters van Anderlecht pikken het niet langer: meteen na het doelpuntloze gelijkspel tegen hekkensluiter Waasland-Beveren werd het bestuur opgewacht bij de uitgang. De onvrede over de onthutsende seizoenstart is groot in Brussel.

Na het laatste fluitsignaal zong de harde kern van Anderlecht 'shame on you', waarna de woede zich richtte op het bestuur. Een groep van zo'n 100 tot 150 supporters wachtte de clubleiding op bij de uitgang om verhaal te halen. De ME en Anderlecht-directeur Michael Verschueren probeerden de boel te sussen.

Philippe Sandler, die dit seizoen door Anderlecht wordt gehuurd van Manchester City, was na afloop één van de spelers die met de woedende supporters sprak. "Hun reactie is volkomen te begrijpen", zegt hij tegen Play Sports. "De ontgoocheling en de frustratie zijn natuurlijk enorm."

"Anderlecht zijnde moet je wedstrijden als deze met grote cijfers kunnen winnen. De balans is dat we na negen speeldagen één keer gewonnen hebben. Voor een ploeg als Anderlecht kan dat zeker niet. Hard blijven werken is de boodschap, want ik heb wél vertrouwen in deze ploeg."