Ongeloof bij Willem II: 'Was het echt zó snel dat die jongen rood kreeg?'

Ongeloof bij Willem II: 'Was het echt zó snel dat die jongen rood kreeg?'

Gepubliceerd: zondag 29 september 2019 om 19:25zo 29-09-2019 om 19:25

Miquel Nelom kon zich niet voorstellen dat zijn ploeg meer dan veertig minuten tegen tien man speelde. Willem II leek het voordeel in de schoot geworpen te krijgen toen Leon Guwara namens FC Utrecht van het veld werd gestuurd, maar de Tilburgers gingen toch met 2-0 onderuit in de Domstad.

Na afloop kon Nelom zich niet voorstellen dat zijn ploeg zo lang in overtal had gespeeld. "Was het echt zo snel dat hij rood kreeg?", reageert de linksback op een opmerking van de journalist van het Brabants Dagblad. "Vanaf dat moment gingen wij het ook alleen maar minder goed doen, in plaats van het vol druk zetten. We probeerden dat van achteruit wel recht te zetten, maar misschien kregen ze ons qua gehoor niet te pakken."

Toen de Tilburgers na de wedstrijd in de kleedkamer plaatsnamen was het dan ook stil. "Iedereen is teleurgesteld in zichzelf", legt Nelom de situatie uit. "Dan is het het beste om even niks te zeggen en het morgen na te bespreken. We moeten lering trekken uit deze situatie, want dat mag ons niet meer gebeuren. Dan is een goede evaluatie dus nodig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws