De Eredivisie-flops: drie keepers, explosieve RKC'er, ADO hofleverancier

De Eredivisie-flops: drie keepers, explosieve RKC'er, ADO hofleverancier

Gepubliceerd: maandag 30 september 2019 om 11:00ma 30-09-2019 om 11:00

Laatste update: maandag 30 september 2019 om 11:15ma 30-09-2019 om 11:15

Ook in de achtste speelronde van de Eredivisie vielen weer spelers door de mand. Door de smadelijke nederlaag bij FC Emmen is ADO Den Haag hofleverancier met drie spelers. Verder staan er drie doelmannen in de lijst.

Sergio Padt (FC Groningen)
Keepte een prima wedstrijd in de Johan Cruijff, maar als je je schoen expres uittrapt om tijd te rekken belazer je de boel. De sportiviteitsprijs gaat dit seizoen in elk geval niet naar Padt.

John Goossens (ADO Den Haag)
We kunnen vrijwel heel ADO bij de Eredivisie-flops van het weekend scharen, maar Goossens vertolkte wel een héél ongelukkige rol bij de 3-0 nederlaag in Emmen. Met een eigen goal zette hij de tegenstander op het goede spoor.

Xavier Mous (PEC Zwolle)
Alsof Mous zeepsop op zijn keepershandschoenen had zitten. Door twee opzichtige fouten van de PEC-doelman werd PSV in het zadel geholpen richting een 0-4 overwinning.

Paul Quasten (RKC Waalwijk)
Wat bezielde Quasten toen teamgenoot Etiënne Vaessen hem - terecht - aansprak op twee fouten? De ervaren vleugelverdediger ging door het lint en werd terecht gewisseld door trainer Fred Grim. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd in Waalwijk.

Adil Auassar (Sparta)
Van een ervaren Eredivisie-speler als Auassar mag je meer verwachten. Met al geel op zak schoffelde hij Fortuna Sittard-back George Cox op een totaal onnodige plek neer, waardoor hij vroegtijdig kon douchen.

Joël Drommel (FC Twente)
De seizoenstart was wervelend, maar zijn bezoekje aan De Kuip van afgelopen zondag zal Drommel zo snel mogelijk willen vergeten. Hij besloot de middag met een kapitale blunder voor de 5-1 van Sam Larsson.

Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Na de discussie over de charge van Steven Berghuis was het vrijdagavond opnieuw raak bij FC Emmen - ADO. Meijers verdiende gewoon een rode kaart, nadat hij op volle vaart met twee benen kwam inglijden bij Robbert de Vos.

Pawel Cibicki (ADO Den Haag)
Het is niet gelukt om vrijdagavond een goede actie van Cibicki te noteren. De aanvaller had slechts elf balcontacten en deed er keer op keer he-le-maal niets mee.

John Yeboah (VVV-Venlo)
VVV ging met 0-3 onderuit tegen sc Heerenveen en dat mag Yeboah zich aantrekken. De aanvaller verspeelde de bal in de eigen zestien en enkele ogenblikken later opende Heerenveen de score.

Khalid Karami (Sparta)
In de erbarmelijk slechte wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Sparta kreeg Karami dé kans om te scoren, maar hij negeerde teamgenoot Lars Veldwijk en ging voor eigen succes. Het resultaat: geen goal en een woedende Henk Fraser.

Leon Guwara (FC Utrecht)
Hoe lang valt de zwakke Guwara nog te handhaven in de basiself van FC Utrecht? Door zijn rode kaart tegen Willem II komt hij de komende wedstrijden in elk geval niet in actie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie was dit weekend de minste?

Padt
21%
Goossens
3%
Mous
13%
Quasten
13%
Auassar
3%
Drommel
18%
Meijers
4%
Cibicki
7%
Yeboah
1%
Karami
5%
Guwara
12%
(1607 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws