Perez adviseert Ajax voor clash tegen Valencia: 'Vorig jaar waren ze balvaster'

Perez adviseert Ajax voor clash tegen Valencia: 'Vorig jaar waren ze balvaster'

01-10-2019 09:22 Laatste update: 10:19
71

Ajax blijft ondanks de goede prestaties van PSV en AZ de belangrijkste titelkandidaat in de Eredivisie. Dat stelt Valentijn Driessen bij Voetbalpraat op FOX Sports. Trainer Erik ten Hag moet wel het ontbrekende puzzelstukje op het middenveld leggen.

"Voor mij is er geen twijfel, ondanks Ten Hag", grapt Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf ziet dat Ajax zoekende is. "Volgens mij is de puzzel nog niet in elkaar gevallen. Ik heb nu vier verschillende bezettingen op het middenveld gezien. Daar zijn ze nog steeds niet helemaal uit. Ik ben benieuwd wat ze in Valencia gaan doen. Of ze terugvallen op de twee Zuid-Amerikanen."

Kenneth Perez ziet dat Ajax te veel kansen weggeeft. Ook als Edson Álvarez en Lisandro Martínez de controleurs zijn. "Dat komt doordat je toch te vaak de bal verliest. Dat gebeurde vorig jaar niet zo vaak, omdat ze veel balvaster waren. Frenkie de Jong had daar een heel grote rol in. Nu word je telkens geconfronteerd met lopende mensen." De Deense analist is kritisch op Álvarez. "Hij loopt voorin, hij loopt overal. Het is niet zo dat hij defensief denkt."

Perez denkt daarom dat Ajax ook tegen Valencia met Donny van de Beek als controleur kan spelen. "Je krijgt meer voetbal, waardoor het ook meer 'vast' is aan de bal. Het is alleen gek, want Donny van de Beek heeft het vorig jaar zo goed gedaan op tien. Hij stond in de belangstelling van Real Madrid, dat is niet niks. Waarom zou je hem dan op een andere positie gaan zetten?"