Van Persie over Engelse kritiekstorm: Ik zou hem niet op 6 of 10 opstellen

Van Persie over Engelse kritiekstorm: "Ik zou hem niet op 6 of 10 opstellen"

01-10-2019 14:25
19

Paul Pogba is de gebeten hond bij Manchester United. Het draait nog helemaal niet met de club van Ole Gunnar Solksjaer, en de vormcrisis van de Franse middenvelder wordt in Manchester als illustratief voor het seizoen van de club gezien. Robin van Persie vindt dat Pogba een positie moet kiezen.

De ster kreeg na de wedstrijd tegen Arsenal (1-1) maandagavond veel kritiek te verwerken. Oud-doelman Peter Schmeichel noemde hem een 'probleemkind', terwijl Roy Keane zei dat Pogba 'een schokkende wedstrijd' speelde. "Hoe vaak hij die bal in vrijstaande positie verspeelde, dat was echt belachelijk."

In gesprek met Optus Sport zegt Van Persie over de situatie-Pogba: "Voor hem, voor de coach en voor ons is het gewoon belangrijk om een positie te kiezen. Kies waarvan Paul denkt, en de coach denkt, dat hij het beste voetbal speelt voor hem en het team. Ik zou hem niet als verdedigende middenvelder laten spelen, en niet als een tien, maar daartussen in, als nummer acht."

"Op die manier heeft hij nog steeds de vrijheid, wordt hij niet beoordeeld op meer dan 20 goals per seizoen en kijkt iedereen anders naar hem als hij meer dan tien keer scoort en assists geeft. Maar het moet voor iedereen duidelijk zijn", aldus Van Persie.