FC Utrecht schuift in organisatie en heeft na twee jaar weer algemeen directeur

FC Utrecht schuift in organisatie en heeft na twee jaar weer algemeen directeur

01-10-2019 16:38
17

FC Utrecht heeft de bestuurlijke leiding gereorganiseerd, maakt de club dinsdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Thijs van Es was al langere tijd in dienst als financieel en operationeel directeur, maar is 'bevorderd' tot algemeen directeur.

Die positie was sinds de zomer van 2017 vacant, nadat Wilco van Schaik vertrok uit De Galgenwaard. FC Utrecht werkte sindsdien zonder algemeen directeur, maar vult die positie nu in door Van Es door te schuiven. "Ik ben er natuurlijk trots op om benoemd te worden tot algemeen directeur van de club van mijn stad, FC Utrecht", laat hij weten aan de clubsite. Van Es toont zich ambitieus. "Het is zaak om op alle vlakken, zowel intern als extern, door te blijven ontwikkelen en daarmee structureel een subtopper te zijn. Daar gaan we in de komende jaren alles aan doen."

De nieuwe algemeen directeur is samen met Jordy Zuidam verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Zuidam was al actief als directeur voetbalzaken, maar zijn functie wordt per direct aangeduid met 'technisch directeur'. Een andere ex-prof, Joost Broerse, blijft actief in zijn functie als commercieel directeur.