KNVB-directeur: 'Met PSV hebben we intensief contact, hetzelfde geldt voor Ajax'

KNVB-directeur: 'Met PSV hebben we intensief contact, hetzelfde geldt voor Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 1 oktober 2019 om 18:46di 01-10-2019 om 18:46

Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal van de KNVB, heeft samen met bondscoach Ronald Koeman een gesprek gevoerd met Ajax-back Sergiño Dest over een interlandcarrière voor het Nederlands elftal. Ook met PSV'er Mohamed Ihattaren is contact.

Dest en Ihattaren hebben een dubbel paspoort en kunnen ook kiezen om voor respectievelijk de Verenigde Staten en Marokko uit te komen. Hoogma vertelt aan Voetbal International dat de argumenten om een speler te overtuigen 'beperkt' zijn.

"We kunnen niet schermen met geld, er is niet zoals bij een club transferbeleid waarbij je zelf invloed uitoefent op het aantal concurrenten dat zich aandient, en we doen ook geen moreel beroep vanwege een vermeende schatplichtigheid aan een land", aldus Hoogma. "Ronald en ik vertellen een puur inhoudelijk verhaal, waarin wij een sportief plaatje schetsen en uitleggen waarom we hen kwalitatief goed genoeg vinden om een speler te worden van het Nederlands elftal."

Hoogma stelt dat het traject met toptalent Ihattaren al iets langer loopt. "Hij is uiteraard nadrukkelijk in beeld. Met PSV hebben we intensief contact. Ronald met Mark van Bommel, ikzelf met John de Jong en Toon Gerbrands. Hetzelfde geldt voor Ajax en Dest. Clubs hebben ook liever dat spelers in de buurt blijven en niet elke interlandperiode lang moeten reizen."

Ihattaren gaf na de topper tegen Ajax aan dat hij vanwege zijn zieke vader voorlopig geen keuze wil maken. De aanvallende middenvelder had daarop contact met Koeman. De KNVB respecteert zijn wens om hem even met rust te laten. "We steken er veel energie in, omdat we veel toekomst zien in deze spelers. Het is niet zo dat wij een verhaaltje houden en denken: Laten we hem maar selecteren, dan hebben we hem in elk geval binnen."

Poll

Voor welk land zie jij Ihattaren kiezen?

(9039 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws