'Soort snelcursus' voor De Ligt: 'Misschien wel goed dat ik die fouten maakte'

'Soort snelcursus' voor De Ligt: 'Misschien wel goed dat ik die fouten maakte'

Gepubliceerd: dinsdag 1 oktober 2019 om 23:37di 01-10-2019 om 23:37

Laatste update: dinsdag 1 oktober 2019 om 23:39di 01-10-2019 om 23:39

Matthijs de Ligt beleefde tegen Napoli een tumultueus Serie A-debuut, beseft hij zelf ook al te goed. De centrale verdediger uit Abcoude lijkt inmiddels echter zijn plekje gevonden te hebben bij Juventus.

Dinsdagavond deed hij negentig minuten mee tegen Bayer Leverkusen en hielp hij mee aan het houden van de nul. "Het gaat nu heel goed", concludeert hij na de 3-0 overwinning in gesprek met Veronica. De Ligt geeft toe dat hij aanvankelijk moest wennen nadat hij overkwam van Ajax. "Je bent bij Ajax aanvoerder en hebt daar veel voor het zeggen. Je moet hier toch je plekje zien te vinden. Ik heb het gevoel dat ik dat nu heb."

De negentienvoudig Oranje-international is blij dat hij de ervaringen van zijn debuut tegen Napoli – waar hij bij drie tegengoals betrokken was – mee kan nemen. "Tegen Napoli had ik natuurlijk liever een foutloze wedstrijd gespeeld, maar misschien was het wel goed dat ik fouten maakte. Dan heb ik meteen een soort snelcursus gekregen." Die lessen betalen zich nu uit, merkt De Ligt. "Ik merk dat ik steeds beter gewend raak aan de jongens en aan de speelstijl."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Komt het goed met De Ligt bij Juventus?

Ja
88%
Nee
12%
(7168 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws