'De bij Heracles behaalde landstitel was mijn hoogtepunt bij Ajax. Mijn titel'

'De bij Heracles behaalde landstitel was mijn hoogtepunt bij Ajax. Mijn titel'

Gepubliceerd: woensdag 2 oktober 2019 om 06:50wo 02-10-2019 om 06:50

Van De Treffers naar NEC, van NEC naar Ajax, van Ajax naar Barcelona en uiteindelijk van Barcelona naar Valencia. Jasper Cillessen kent een bewogen carrière. De keeper doet er alles aan om te verbeteren en ging onlangs zelfs kijken bij de handbaltraining van de Nederlandse vrouwenploeg. 

De handbalkeepers krijgen ballen met 100 tot 140 kilometer per uur op zich afgegooid. "Ik was daar door een gemeenschappelijke kennis, een mental coach", begint Cillessen in gesprek met de Volkskrant. "We hebben over van alles gesproken. Je denkt na over wat je kunt meenemen naar je loopbaan, over de manier waarop zij sport benaderen." In de vorige interland tegen Duitsland leken deze ervaringen goed uit te komen, Cillessen werd bestookt door de Duitsers. Zo hield hij een schot van Marco Reus katachtig uit zijn doel. "Maar ik weet niet of ik dat bij die training heb gezien."

Toen hij bij Ajax kwam ging hij de strijd aan met Kenneth Vermeer. "De bij Heracles behaalde landstitel (van 2014, red.) was mijn hoogtepunt bij Ajax. Mijn titel. Bij andere kampioenschappen was ik geen basisspeler. En ik ben twee keer speler van het jaar geweest."

De onrust bij Valencia, waar Albert Celades de nieuwe coach is na het ontslag van Marcelino, gaat aan Cillessen voorbij. "Ik speelde bij Ajax tijdens de strijd tussen Cruijff en Van Gaal. Frank (de Boer) zei altijd dat we ons moesten focussen op het veld." Bij de club uit de sinaasappelstad kan de Nederlander rekenen op een basisplaats. "Het is heerlijk om wekelijks te spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws