Brady en McGregor als voorbeeld voor Koopmeiners: 'Haalt hij inspiratie vandaan'

Brady en McGregor als voorbeeld voor Koopmeiners: 'Haalt hij inspiratie vandaan'

Gepubliceerd: woensdag 2 oktober 2019 om 07:44wo 02-10-2019 om 07:44

Laatste update: woensdag 2 oktober 2019 om 07:54wo 02-10-2019 om 07:54

Teun Koopmeiners beleeft een prima seizoensstart met AZ. Na het vertrek van Guus Til naar Spartak Moskou werd hij aanvoerder en volgens steeds meer analytici lonkt het Nederlands elftal. Om zich te ontwikkelen als voetballer haalt Koopmeiners zijn voorbeeldfiguren niet uit de voetballerij, maar uit het American Football en de MMA.

Jeugdtrainer Kenneth Goudmijn had de jonge AZ-middenvelder onder zijn hoede in de jeugd en geeft aan dat Tom Brady en Conor McGregor zijn helden waren destijds. "Dat zijn, zijn helden. Daar haalt hij zijn inspiratie vandaan", vertelt Goudmijn tegen het Algemeen Dagblad. Koopmeiners kopieerde een aantal trainingsmethoden van McGregor en ging daarmee aan de slag. In Brady zag hij juist een gelijkenis: beiden werden in de jeugd afgeschreven en wisten het profniveau uiteindelijk toch te halen. Brady groeide zelfs uit tot beste quarterback ter wereld en won zes keer de Super Bowl.

Volgens Martin Haar, assistent van Arne Slot bij het eerste elftal van AZ, is Koopmeiners een totaal ander type dan Myron Boadu, Calvin Stengs en Owen Wijndal. "Stengs, Boadu en Wijndal zijn de vrijbuiters van de jeugdopleiding", aldus Haar. "Teun is de bloedserieuze jongen die minder getalenteerd is, maar er alles aan heeft gedaan om ook zo ver te komen. Mét overigens een geweldige traptechniek waar hij eindeloos op oefende. Dat hij al zijn strafschoppen binnenschiet, is een kwestie van concentratie. Kan hij ook heel goed. Hij is onverstoorbaar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Koopmeiners dit seiizoen in Oranje debuteren?

(1227 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws