Steek onder water voor Van den Brom: 'Plan bij AZ helderder dan afgelopen jaren'

Steek onder water voor Van den Brom: 'Plan bij AZ helderder dan afgelopen jaren'

02-10-2019 08:57
96

AZ is het nieuwe seizoen voortvarend gestart en dat is volgens doelman Marco Bizot grotendeels te danken aan trainer Arne Slot. De trainerswissel die de Alkmaarders ondergingen heeft positieve gevolgen gehad, denkt Bizot.

Slot was de vorige twee seizoenen al assistent bij AZ onder John van den Brom. "Er is dit seizoen structureel een duidelijk plan en idee van hoe we het gaan doen en hoe we dat gaan uitvoeren", legt Bizot uit, die in De Telegraaf een steek onder water uitdeelt aan zijn vorige trainer. "Ik denk dat dat plan helderder is dan de afgelopen jaren."

De credits gaan dan ook naar Slot, die van zijn eerste vijftien competitieve duels met AZ er slechts één verloor. "Natuurlijk is het een voordeel geweest dat ’de trainer’ hier al twee jaar als assistent heeft rondgelopen. Zo wist hij wat wij als groep misten en hoe hij dit aan de groep kon toevoegen. Ik denk dat hij op de goede weg is om dat er in te stampen. Dat zie je terug op het veld."

AZ speelt donderdagavond zijn zestiende wedstrijd onder Slot. Tegenstander in het Cars Jeans Stadion is Manchester United in het kader van de groepsfase van de Europa League. De eerste wedstrijd in de poule werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Partizan Belgrado.