LIVE: Ajax wint opnieuw met 0-3 in de Champions League (gesloten)

LIVE: Ajax wint opnieuw met 0-3 in de Champions League (gesloten)

02-10-2019 19:50 Laatste update: 22:45
480

Ajax vervolgt de Champions League-campagne woensdagavond met een uitwedstrijd tegen Valencia. In Mestalla wordt om 21.00 uur afgetrapt. In ons liveblog mis je vanmiddag en vanavond helemaal niets van alle ontwikkelingen.

Twee weken geleden begon Ajax met een klinkende zege aan het nieuwe Champions League-jaar. Het Franse Lille OSC, vorig seizoen tweede in de Ligue 1, werd met 3-0 verslagen in Amsterdam. Op weg naar de lucratieve groepsfase van het miljardenbal was Ajax te sterk voor PAOK Saloniki en APOEL Nicosia.

Wedden

Meer odds

David Neres moet ten opzichte van de 2-0 zege op FC Groningen (afgelopen zaterdag) zijn basisplaats inleveren aan Edson Álvarez. De Mexicaan vormt een 'Latino-blok' op het middenveld met Lisandro Martínez, waardoor Donny van de Beek op 10 kan spelen. Quincy Promes begint aan de linkerkant van de aanval. Ook staat Sergiño Dest op de plek van de niet-wedstrijdfitte Noussair Mazraoui, die niet eens tot de selectie behoort.

De opstelling Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Martínez, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Promes.

Met een uitzege bij Chelsea (0-1) is Valencia goed begonnen aan de Champions League-groepsfase. In de Primera División gaat het minder. Na zeven speelronden staat de ploeg van doelman Jasper Cillessen op de negende plaats met negen punten. Op de achtergrond is het onrustig na het ontslag van trainer Marcelino, de aanstelling van opvolger Albert Celades en de selectie die zich tegen de clubleiding keert.

Ook kampt Valencia met wat personele problemen. Linksback José Gayá, middenvelders Geoffrey Kondogbia en Carlos Soler en aanvaller Kevin Gameiro zijn geblesseerd en komen niet in actie.

De opstelling Valencia: Cillessen; Wass, Garay, Paulista, Costa; Coquelin, Parejo; Torres, Guedes; Rodrigo, Gomez.

Ajax - Valencia begint woensdagavond om 21.00 uur. Met ons liveblog blijf je in aanloop naar en tijdens de Champions League-clash van alle ontwikkelingen op de hoogte.