'Chaos compleet bij Roda JC: KNVB bestraft noodlijdende club met puntenaftrek'

'Chaos compleet bij Roda JC: KNVB bestraft noodlijdende club met puntenaftrek'

02-10-2019 17:45 Laatste update: 17:51
123

De zorgen van Roda JC worden groter en groter. Volgens 1Limburg en De Limburger is de noodlijdende club door de KNVB bestraft met puntenaftrek.

Roda JC moet drie punten inleveren, zo melden de Limburgse media. De KNVB wil vooralsnog niets bevestigen. Het noodlijdende Roda zou zijn bestraft vanwege de dubbelrol van Mauricio Garcia de la Vega, die directeur én beoogd eigenaar is van de club. Ook zou de veelbesproken Mexicaan een aantal documenten over de herkomst van gelden niet hebben ingediend.

Voor Roda JC is de puntenaftrek de zoveelste tegenvaller in korte tijd. Omdat Garcia de la Vega nog geen euro heeft geïnvesteerd, zit de club financieel aan de grond. Op de achtergrond worden er 'verwoede pogingen gedaan' om de Mexicaan naar de uitgang te duwen. Garcia de la Vega wil echter van geen wijken weten. Binnen Roda wordt hij gezien als de aanleiding voor de puntenaftrek.

Roda JC kan nog in beroep gaan tegen de straf van de KNVB. Maar als de voorgenomen sanctie definitief wordt opgelegd, zakt de club naar de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong heeft op dit moment nog zes punten.