Vlaar over kritiek van Manchester United: Het is ons probleem niet

Vlaar over kritiek van Manchester United: "Het is ons probleem niet"

03-10-2019 17:04 Laatste update: 17:09
31

AZ-routinier Ron Vlaar heeft de klaagzang van Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer over het kunstgras van ADO Den Haag meegekregen. De centrale verdediger vraagt zich echter af of de rubberen ondergrond een factor van belang zal zijn tijdens de Europa League-ontmoeting van donderdagavond.

AZ is na het instorten van het stadiondak voorlopig uitgeweken naar het stadion van ADO Den Haag, waar een kunstgrasveld ligt. De Engelsen zijn niet bepaald liefhebbers van de kunstmatige ondergrond, weet ook Vlaar. "Wij spelen ook liever in Alkmaar. Maar het is duidelijk dat zij kunstgras veel minder gewend zijn dan wij, hoewel ze er een jaar geleden tegen Young Boys ook een keer op hebben gespeeld", aldus de routinier in gesprek met De Telegraaf. "Ach, ze zoeken het maar uit, het is ons probleem niet."

Kunstgras of niet: AZ wacht een hels karwei tegen The Mancunians. "We zullen ons voetbal naar een volgend level moeten brengen", blikt Vlaar vooruit. "Ik ben zeer benieuwd of we mee kunnen in de hoge intensiteit waarmee Engelse ploegen spelen." De centrale verdediger beseft dat de Europa League minder prioriteit heeft dan de competitie. "Maar ik neem wel aan dat ze van ons willen winnen, wie er ook speelt. Ze willen zichzelf niet voor joker zetten."