Spelersrapport: Meerdere uitblinkers bij Feyenoord na zwaarbevochten overwinning

03-10-2019 21:01 Laatste update: 21:22
41

Feyenoord heeft in de eigen Kuip een prima resultaat behaald tegen FC Porto. Het werd 2-0 voor de Rotterdammers na doelpunten van Jens Toornstra en Rick Karsdorp. Kenneth Vermeer blonk uit met een aantal geweldige reddingen. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Kenneth Vermeer 8: Speelde een prima wedstrijd en onderscheidde zich in de eerste helft door een katachtige redding op een kopbal van Pepe. Zag in de tweede helft tot zijn opluchting Moussa Marega vrij voor het doel over schieten. Vlak voor tijd behoedde hij Feyenoord voor een aantal benauwde minuten door geweldig te reageren op schoten van invaller Soares.

Rick Karsdorp 7,5: Maakte in de tweede helft de belangrijke 2-0 voor de thuisploeg. Soleerde langs meerdere Porto-spelers en zag zijn inzet, met een beetje geluk, in het doel van Porto vallen. Porto-keeper Agustin Marchesin raakte de bal nog aan, maar niet voldoende. Ook verdedigend stond Karsdorp zijn mannetje.

Eric Botteghin 7: De Braziliaan was de belangrijke steunpilaar in de Feyenoord-defensie. Was nauwelijks te betrappen op fouten. Kreeg in de tweede helft te maken met de fysiek sterke Soares, maar ook die speelde Botteghin onschadelijk.

Edgar Ié 6,5: Speelde samen met Botteghin een zeer solide partij. Had het tegen de fysiek sterke spitsen van Porto af en toe lastig, maar hield de Porto-spelers van scoren af en daar gaat het in dit soort wedstrijden om.

Ridgeciano Haps 6,5: Kwam in de eerste helft goed weg na een duwtje in de rug van Marega, maar het was ook wel wat licht om een penalty te geven. Scheidsrechter Sergei Karasev deed dat dan ook niet. Had het in de tweede helft aanvallend lastig, maar stond verdedigend zijn mannetje.

Leroy Fer 6: Maakte in de eerste helft bij vlagen een laconieke indruk en verloor een aantal keer kinderlijk eenvoudig de bal, maar herstelde zich in de tweede helft behoorlijk. Vooral fysiek sleepte hij Feyenoord er een aantal keer goed door.

Jens Toornstra 7: Leek het in de eerste helft erg moeilijk te hebben met het hoge tempo, maar stond na rust op de goede plek om de belangrijke openingstreffer binnen te schieten. Kreeg vervolgens ook dé kans op de 2-0, maar schoot in volledig vrijstaande positie tegen Porto-keeper Marchesin aan.

Renato Tapia 6: Speelde een ontzichtbare wedstrijd. Had het meermalen lastig met het fysiek sterke middenveld van Porto, maar droeg in de luchtduels toch zijn steentje bij. Pakte in de laatste seconden van de wedstrijd nog geel na een snoeiharde tackle op Otávio.

Steven Berghuis 6,5: Had in de eerste helft moeite zijn stempel te drukken, maar maakte dat in de tweede helft meer dan goed. Was dicht bij de 2-0 voor de thuisploeg, maar hij zag zijn snoeiharde schot via de bovenkant van de lat over vliegen.

Luis Sinisterra 6,5: De gelegenheidsspits werkte hard, maar had het lastig met het fysieke spel van Pepe en Marcano. Stond in de kopduels ondanks de lengte bij Porto achterin toch zijn mannetje. De spits zette Larsson in de tweede helft met een geweldige bal voor het Porto-doel, maar de Zweed miste.

Sam Larsson 7: Lijkt zich steeds meer op zijn gemak te voelen in Rotterdam. Strooide in de eerste helft met prima crosspasses en kreeg in de tweede helft een kans op de 2-0, maar zijn lobje ging buitenkant paal naast.