Spelersrapport: hoogste cijfers voor twee PSV-aanvallers, één onvoldoende

03-10-2019 23:00 Laatste update: 04-10-2019 11:29
126

Een effectief PSV heeft op bezoek bij Rosenborg drie punten opgehaald. Het spel van de Eindhovenaren was niet geweldig, maar er werd wel vier keer gescoord. De enige speler die uit de toon viel was Michal Sadílek, die zich duidelijk onwennig voelt op de linksbackpositie. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Robbin Ruiter 7: Mocht debuteren voor PSV, omdat Zoet in de warming-up geblesseerd uitviel. Kreeg in de tweede helft ongelukkig een doelpunt tegen uit een hoekschop, maar keepte verder een uitstekende wedstrijd. De lange ballen van de keeper zijn nog wel een verbeterpunt, deze vlogen veelvuldig over de zijlijn.

Denzel Dumfries 6,5: Had een groot aandeel in de 0-2 van PSV. De verdediger schoot de bal in tweede instantie tegen Birger Meling aan, die deze hierdoor ongelukkig in eigen doel liep. Verdedigend was het degelijk.

Timo Baumgartl 6,5: Had een rustige avond in Trondheim en speelde solide. De aanvallers van Rosenborg werden nauwelijks gevaarlijk, maar in de tweede helft lieten Baumgartl en de rest van de PSV’ers zich steeds verder inzakken.

Nick Viergever 6,5: Voor Viergever gold hetzelfde als voor Baumgartl. Het was allemaal weer oerdegelijk bij de verdediger, maar ook hij kon niet voorkomen dat Rosenborg in de tweede helft steeds dichter in de buurt van het PSV-doel kwam.

Michal Sadílek 5: De tot back omgetoverde middenvelder liet ook vandaag weer zien zich onwennig te voelen op de linksbackpositie. Aanvallend draagt hij zijn steentje bij, maar verdedigend liet hij ook vandaag steken vallen. Was zijn directe tegenstander een aantal keer volledig kwijt en pakte in de tweede helft bij een 1-4 voorsprong nog een oliedomme gele kaart.

Jorrit Hendrix 6,5: Speelde een typische 'Hendrix-wedstrijd'. Viel niet op, maar maakte weinig fouten en liet het aanvallende spel over aan Ihattaren, Bergwijn, Malen en Doan. Ruimde achter dit viertal het nodige op.

Pablo Rosario 7: Maakte de belangrijke openingstreffer voor de Eindhovenaren. Vooral de aanname bij het doelpunt was heerlijk, waarna zijn schot via een Rosenborg-been onderkant lat in het doel verdween. Hield vervolgens de balans in de PSV-formatie door samen met Hendrix het middenveld te controleren.

Mohamed Ihattaren 6,5: Was wat minder aanwezig dan we van hem gewend waren de afgelopen weken, maar gaf ondanks dat toch de assist op het eerste doelpunt van Rosario. De jongeling toonde glimpen van zijn klasse, maar tot verder gevaar kwam hij niet.

Steven Bergwijn 7: Was een van de gevaarlijkste spelers aan PSV-zijde, maar was niet betrokken bij de doelpunten vandaag. Was met zijn loopacties wel een constante plaag voor de Rosenborg-defensie.

Donyell Malen 7,5: Leek er tijdens de beginfase van de wedstrijd niet helemaal bij met zijn gedachten, maar maakte uiteindelijk toch 'gewoon' twee doelpunten. Leek het op het veld erg goed te kunnen vinden met Doan, die hem voorzag van de nodige passes.

Ritsu Doan 7,5: Kreeg de kans van Mark van Bommel om zich te bewijzen en liet zeker geen slechte indruk achter. Was zeer balvast en zette Malen maar liefst twee keer met een uitstekende pass voor Rosenborg-keeper Hansen. De Japanner geeft Van Bommel stof tot nadenken voor de volgende wedstrijd.