'PSV is gelijkwaardig aan Ajax, het zal nog moeilijker voetballen zijn'

'PSV is gelijkwaardig aan Ajax, het zal nog moeilijker voetballen zijn'

04-10-2019 15:10 Laatste update: 16:02
152

VVV-Venlo treft zondag een ploeg die gelijkwaardig is aan Ajax. Dat stelt trainer Robert Maaskant in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen PSV, dat donderdagavond nog een Europa League-wedstrijd in Noorwegen speelde.

PSV won met 1-4 van Rosenborg BK. "Theoretisch gezien is dat een voordeel. In de praktijk zal het vermoedelijk niet zo zijn", aldus Maaskant tegen De Limburger over de Europese trip van PSV. "Het zijn allemaal jonge spelers die topfit zijn. PSV stond halverwege al met 0-3 voor. In de tweede helft hebben ze het rustig aan gedaan."

"We spelen tegen een topploeg die gelijkwaardig is aan Ajax", stelt de VVV-trainer. "En dan moet ik er nog bij zeggen dat het tegen PSV moeilijker voetballen zal zijn dan tegen Ajax. PSV gaat het spel net zoals Ajax wel maken tegen ons, maar het zal nog lastiger worden om te counteren."

Achter de namen van Christian Kum en Nils Röseler staat nog een vraagteken. Kum kan eventueel als bankzitter mee naar Eindhoven, terwijl Röseler kampt met een lichte kneuzing. Zijn inzetbaarheid is waarschijnlijker.