Heerenveen dankt Van Bergen en trakteert fans op eerste thuiszege

Heerenveen dankt Van Bergen en trakteert fans op eerste thuiszege

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 22:43za 05-10-2019 om 22:43

SC Heerenveen heeft voor het eerst sinds half mei een thuiswedstrijd in de Eredivisie gewonnen. De Friezen legden PEC Zwolle met minimaal verschil over de knie in het Abe Lenstra Stadion: 1-0.

Heerenveen had van meet af aan het betere van het spel in een verder pover duel. Het krachtsverschil werd pas kort voor rust in de score uitgedrukt. Na een gelukkige combinatie met Jens Odgaard kon Mitchell van Bergen op het Overijsselse doel af en de vleugelaanvaller rondde af. PEC moest in de tweede helft in de achtervolging, maar echt in de problemen kwam de thuisploeg nooit. 

De Friezen waren zelfs het dichtst bij een treffer, maar lieten na om de genadeklap uit te delen. Chidera Ejuke en Ibrahim Dresevic waren niet scherp in de afronding. Heerenveen trok de overwinning desondanks over de streep en boekt daarmee zijn eerste thuiszege van het seizoen. De formatie van trainer Johnny Jansen lijkt daarmee de stijgende lijn te pakken te hebben. Vorige week werd VVV-Venlo al eenvoudig opzij gezet (0-3).

Heerenveen staat nu negende met dertien punten, PEC blijft steken op plek veertien met zeven punten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws