Matchwinner Smeets kon niet meer: 'Ik dacht: ik scheur dadelijk alles af, joh'

Matchwinner Smeets kon niet meer: 'Ik dacht: ik scheur dadelijk alles af, joh'

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 23:50za 05-10-2019 om 23:50

Bryan Smeets verraste niet alleen tegenstander FC Twente, maar ook zichzelf met zijn winnende treffer voor Sparta. De 26-jarige middenvelder, die dit seizoen in topvorm is, erkent dat hij er helemaal doorheen zat.

"Ik had niet verwacht dat ik zo lenig was", lacht Smeets over zijn schitterende goal in gesprek met FOX Sports. "Ik dacht: ik scheur dadelijk alles af, joh. Want ik was echt kapot, ik zat er helemaal doorheen. Ik ben afgelopen week ziek geweest, negentig minuten tegen Fortuna was eigenlijk al too much. Ik voelde me vandaag al een stuk beter, maar ik merk nu wel dat ik heel zware benen heb."

Smeets weet dat niet iedereen op Het Kasteel nog rekende op een overwinning van de thuisploeg. "Het was wel nodig, want we hadden het in de tweede helft heel moeilijk. De eerste helft waren wij beter, maar na rust verloren we de grip op de wedstrijd. Toen zetten we het iets om en gingen we wat meer pompen. Dat we deze wedstrijd dan toch nog winnen, is geweldig."

Sparta-trainer Henk Fraser toont zich gelukkig met de vierde zege van het seizoen. "Dit zijn ploegen die gelijkwaardig zijn elkaar. Het is heerlijk als je de wedstrijd dan wint. Ik ben heel blij met onze start en waar we nu staan", doelt hij op de vijfde plek van de Rotterdammers. Voor foto's van de stand is het echter te vroeg. "Dat is de Goden verzoeken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws