Waarschuwing voor Feyenoord: 'Bij Vente misgegaan, daar moeten ze voor waken'

Waarschuwing voor Feyenoord: 'Bij Vente misgegaan, daar moeten ze voor waken'

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 08:38zo 06-10-2019 om 08:38

Naoufal Bannis staat te boek als groot talent bij Feyenoord, maar hij maakt vooralsnog nauwelijks speelminuten. RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel vindt dat de zeventienjarige spits een kans moet krijgen in De Kuip.

"Nu blijft het veelal beperkt tot korte invalbeurten", zegt Van Eersel in gesprek met de NOS. Trainer Jaap Stam kiest bij absentie van Nicolai Jörgensen voor een buitenspeler als Luis Sinisterra in de punt van de aanval, en niet Bannis. "Iedereen ziet wel de potentie van deze jongen. Fysiek moet Bannis nog wel stappen maken, maar je ziet bijvoorbeeld zijn klasse terug in zijn loopacties."

Van Eersel wijst onder meer op het duel met FC Emmen, waarin Bannis een kwartier voor tijd onderuit werd getrokken door Michaël Heylen. De verdediger kreeg rood. "Hij was nog maar net ingevallen en maakte een geweldige loopactie. Bannis was bepalend op dat moment. En later ook enigszins met de assist op Jens Toornstra, die de 3-3 binnenschoot."

Van Eersel waarschuwt Feyenoord voor een 'Vente-scenario'. "Dylan heeft, mede door het ontbreken van Feyenoord in de Eerste Divisie, veel te weinig gespeeld. Bij hem is het misgegaan en daar moeten ze in Rotterdam-Zuid ten aanzien van Bannis voor waken. Zeker volgend seizoen zal hij meer minuten moeten gaan maken. Anders is het verstandig om elders te kijken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Bannis dit seizoen echt doorbreken bij Feyenoord?

(2451 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws