Treurig nieuws uit Eindhoven: vader van Ihattaren is overleden

Treurig nieuws uit Eindhoven: vader van Ihattaren is overleden

06-10-2019 13:33 Laatste update: 13:42
286

Verdrietig nieuws uit Eindhoven: Mustapha Ihattaren, de vader van PSV-speler Mohamed Ihattaren, is overleden. Dat meldt PSV via de officiële kanalen. De vader van Ihattaren leed aan kanker.

PSV speelt zondagmiddag om 16.45 uur een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Het is nog niet duidelijk of Ihattaren wel bij de wedstrijdselectie van Mark van Bommel zit.

Ihattaren sprak in de media openlijk over de ziekte van zijn vader. De middenvelder kan kiezen tussen Nederland en Marokko, maar wilde nog geen knopen doorhakken. "Voetbal is momenteel meer dan ooit een uitlaatklep. Mijn vader is ernstig ziek. Hij heeft al langer kanker, ligt nu ook soms in het ziekenhuis", zei Ihattaren op 28 september in het Algemeen Dagblad.

Ihattaren nam bewust geen beslissing over zijn interlandloopbaan. "Bij PSV weten ze van de situatie, de trainer (Mark van Bommel, red.) weet het ook. De steun die ik krijg, doet me goed. Ik heb ook het gevoel dat ik beter presteer doordat ik het voetbal heb als uitlaatklep. Het helpt ook zeker mee om te relativeren. Als je je vader zo ziek ziet zijn, ga je niet zweven."