Harde kritiek op 'schandalig' Feyenoord: Alsof hij in de zaal aan het ballen is

Harde kritiek op 'schandalig' Feyenoord: "Alsof hij in de zaal aan het ballen is"

06-10-2019 16:01 Laatste update: 16:36
66

John de Wolf en Kees Kwakman kunnen hun ogen nauwelijks geloven: Feyenoord zette zichzelf in de eerste helft van het uitduel met Fortuna Sittard voor schut en kreeg amper vifjtien seconden na rust de 4-1 om de oren. Rick Karsdorp en Renato Tapia moeten het ontgelden.

Feyenoord kwam binnen twee minuten op achterstand in Sittard. "Slap. Gewoon een slap begin van Feyenoord", stelt De Wolf bij FOX Sports. Tapia vertolkte volgens De Wolf een negatieve hoofdrol. De middenvelder liet zich te vaak uitzakken om de bal op te halen bij de verdedigers.

Dat viel ook de technische staf van Feyenoord op. "Net voordat de goal valt, staat Denny Landzaat (assistent-trainer, red.) aan de zijlijn en zegt hij dat Tapia naar het middenveld moet", analyseert De Wolf. "Nou, die heeft er op zijn Rotterdams gezegd gewoon schijt aan en luistert niet. Twee seconden later ligt die bal erin (2-1, red.)."

Ook Karsdorp krijgt kritiek. Kwakman: "Haps geeft gas, maar als je aan de andere kant Karsdorp ziet... Die denkt dat hij een uurtje in de zaal aan het ballen is. Wat ze laten zien, is schandalig."