Feyenoord met de grond gelijk gemaakt: Dat kan absoluut niet op dit niveau

Feyenoord met de grond gelijk gemaakt: "Dat kan absoluut niet op dit niveau"

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 17:23zo 06-10-2019 om 17:23

Jan Everse heeft zich kapot geërgerd aan het spel van Feyenoord tegen Fortuna Sittard. De Rotterdamers stelden zondag, die dagen na de Europa League-stunt tegen FC Porto, zwaar teleur met een 4-2 nederlaag.

"Je voelt het gewoon aankomen", begint Everse op Radio Rijnmond. "Fortuna-uit, het regent, het veld is zwaar. Dan zie je die 1-0 binnen twee minuten. Dan denk je: het zal toch niet? Dan kom je nog wel met mazzel op 1-1 (via Ridgeciano Haps, red.). Maar je ziet het dan al aan de omschakeling, de agressiviteit en aan de manier van verdedigen en hoe je goals tegen krijgt: dat kan absoluut niet op dit niveau."

Feyenoord is geen topclub meer in Nederland, vindt Everse. "Als je het alleen tegen Porto kan opbrengen en niet tegen Fortuna, behoor je niet tot de top. Je bent gewoon middelmaat", briest de oud-Feyenoorder. "Toppers kunnen er elke wedstrijd opnieuw weer staan. Natuurlijk verlies je wedstrijden die je niet mag verliezen, dat doen Barcelona en Real Madrid ook. Maar Feyenoord verliest zó vaak van matige ploegen dat het gewoon middelmaat is."

Poll

Gaat Feyenoord dit seizoen in de top-drie eindigen?

(3513 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws