Manchester United verliest opnieuw en staat twee punten boven degradatiestreep

06-10-2019 19:35
63

Manchester United blijft slecht presteren in de Premier League. Na de nederlaag tegen West Ham United en de remise bij Arsenal verloor de geplaagde ploeg van Ole Gunnar Solskjaer zondag bij Newcastle United: 1-0. De gevarenzone komt erg dichtbij.

United presteert al sinds de start van het seizoen matig. De club leed al vijftien (!) verliespunten in acht wedstrijden, is inmiddels terug te vinden op de twaalfde plaats in Engeland en won voor het laatst op 14 september (1-0 winst op Leicester City). Donderdag kwamen de Engelsen niet voorbij AZ in de Europa League. Zondag volgde opnieuw een teleurstellend resultaat.

Newcastle was vanaf de eerste minuut de betere partij op St. James Park. De thuisploeg toonde de meeste dreiging, maar de grootste kans was voor de bezoekers uit Manchester. Harry Maguire stond vogelvrij bij een corner, maar kopte naast. Kort na rust was Marcus Rashford dicht bij de 0-1.

De wedstrijd stevende af op een doelpuntloos gelijkspel, tot Newcastle in de slotfase toesloeg. Jetro Willems legde de bal op de rand van de zestien terug op Matthew Longstaff. De negentienjarige middenvelder passeerde David De Gea met een vlammend afstandsschot: 1-0.

Man United heeft nog maar twee punten meer dan Southampton en Everton, die op de zeventiende en achttiende plaats te vinden zijn. Newcastle klimt naar plek zestien.