Advocaat wijst Oranje-basisklant aan: 'In grote wedstrijden laat hij het zien'

Advocaat wijst Oranje-basisklant aan: 'In grote wedstrijden laat hij het zien'

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 22:06zo 06-10-2019 om 22:06

Dick Advocaat zou als bondscoach van het Nederlands elftal een basisplaats inruimen voor Donny van de Beek. Dat betekent dat Marten de Roon het kind van de rekening zou zijn. Advocaat denkt dat de Ajacied heeft laten zien dat hij er klaar voor is.

Van de Beek, die deze week weer bewees belangrijk te zijn voor Ajax met de 0-3 op bezoek bij Valencia, zou onder bondscoach Advocaat kunnen rekenen op een basisplaats. "Dan zou hij spelen in plaats van De Roon, want de keuze Van de Beek of Wijnaldum is natuurlijk heel moeilijk", zegt de ervaren trainer in het programma Rondo op Ziggo Sport.

"Van de Beek heeft tegen de grote ploegen laten zien dat hij het zeker kan", gaat Advocaat verder. Daarop haakt Jan van Halst, ook te gast in het programma, in. "Hij kan als nummer zes en nummer acht spelen, dat is een voordeel voor hem. Hij komt er echt aan."

Van de Beek is, net als Marten de Roon, door Ronald Koeman opgenomen in de selectie voor de EK-kwalificatieduels tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland. Donderdag treft Oranje de Noord-Ieren in De Kuip, waarna het naar Minsk afreist om zondag tegen Wit-Rusland aan te treden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws