Van Hanegem: 'Ik denk dat die jongen nu denkt: kan ik eigenlijk nog terug?'

Van Hanegem: 'Ik denk dat die jongen nu denkt: kan ik eigenlijk nog terug?'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 06:40ma 07-10-2019 om 06:40

Willem van Hanegem heeft geen goed woord over voor de afgang van Feyenoord bij Fortuna Sittard (4-2). Steven Berghuis, Renato Tapia, Eric Botteghin en Sam Larsson moeten het ontgelden bij De Kromme.

In de slotfase van Fortuna - Feyenoord riepen boze supporters in het uitvak om het vertrek van trainer Jaap Stam. Onzin, vindt Van Hanegem. 'Dat neemt niet weg dat Stam al vroeg na zijn start bij Feyenoord zijn tanden moet laten zien', laat hij weten in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Want hoe is het in vredesnaam mogelijk dat ik Renato Tapia en Sam Larsson zwaar geïrriteerd naar de zijkant zag komen in Sittard? Dachten die gasten echt dat ze lekker speelden? Als dat echt zo is, dan ontbreekt elke zelfkennis en dat is gevaarlijk bij een topclub. Als Tapia aan de bal kwam in Sittard, ging het tempo zo drastisch omlaag dat het voor Fortuna geen probleem meer was om overeind te blijven. En Larsson leek nog aardig te beginnen, maar al snel gaf hij alweer zo'n beetje elke bal aan de tegenstander.'

Van Hanegem noemt Steven Berghuis 'in potentie de beste speler'. 'Maar tegen Fortuna was hij wel heel erg slecht.' Ook vindt De Kromme het tijd voor Marcos Senesi. 'Eric Botteghin zat zo'n beetje bij elke tegentreffer mis. Op de bank zit een Argentijn die Feyenoord voor bijna zeven miljoen heeft opgehaald bij San Lorenzo. Ik denk dat die jongen nu denkt: kan ik eigenlijk nog terug?'

'Laat de spelers van Feyenoord ook eens stoppen met dat gelul over dat ze 'graag belangrijk willen zijn voor de ploeg'. Laat ze als team gaan opereren zoals dat tegen FC Porto het geval was. Maar nu ook eens buiten de Kuip. Ja, ook Berghuis. Zou Koeman nog hebben getwijfeld gisteren: toch liever Calvin Stengs dan deze Berghuis bij Oranje?', besluit Van Hanegem.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws