'Klinkt gek, maar de financiële situatie van Roda JC is helemaal niet zo slecht'

'Klinkt gek, maar de financiële situatie van Roda JC is helemaal niet zo slecht'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 07:23ma 07-10-2019 om 07:23

Roda JC moet snel handelen na het vertrek van de Mexicaanse geldschieter Mauricio Garcia de la Vega. De Limburgers worden geacht voor 28 oktober een bankgarantie van 906 duizend euro af te geven, anders dreigt een nieuwe puntenstraf.

Roda komt dit seizoen ruim negen ton tekort op de begroting en moet nu garant kunnen staan voor dat bedrag, legt directeur Hessel Meijer uit aan De Telegraaf. De huidige nummer 14 van de Keuken Kampioen Divisie zal dus op zoek moeten naar nieuwe investeerders. "Er zijn weer rekeningen die betaald moeten worden en binnenkort ook weer de salarissen, dus we hebben geld nodig." Meijer is desondanks optimistisch. "Het klinkt heel gek, maar de financiële situatie van Roda JC is helemaal niet zo slecht", aldus de directeur. "Dit is een club zonder schulden. Dat kunnen niet veel voetbalclubs zeggen."

Meijer benadrukt wel dat dit voor een groot deel te danken is aan Frits Schrouff. De grootaandeelhouder zou opgevolgd worden door Garcia de la Vega, maar de club kijkt al rond, in de hoop op nieuwe geldschieters. Internetondernemer Stijn Koster sprak onlangs al uit belangstelling te hebben, maar lijkt nog niet in te willen stappen. Volgens De Limburger lopen er ook gesprekken met 'een grote horecaketen met tientallen vestigingen in Nederland'.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws