'Nu doet het me niets meer dat Feyenoord met Stam opnieuw onervaren trainer heeft'

'Nu doet het me niets meer dat Feyenoord met Stam opnieuw onervaren trainer heeft'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 11:59ma 07-10-2019 om 11:59

Laatste update: maandag 7 oktober 2019 om 13:25ma 07-10-2019 om 13:25

Robert Maaskant verloor zondagmiddag met zijn VVV-Venlo op bezoek in Eindhoven met 4-1. De coach raakt echter niet meer in paniek door een nederlaag op het veld, zo zegt hij in een uitgebreid interview aan De Volkskrant.

Maaskant gaf in 2017 aan af te zwaaien als hoofdcoach in het voetbal om zich te gaan focussen op andere zaken als het runnen van een uitzendbureau. Maaskant was verbitterd over de voetballerij, nadat hij lang door het leven ging als de kroonprins van het trainersgilde. "Ik had een blinde ambitie om de top te halen. Zag mezelf coach van Feyenoord worden. Nu doet het me niets meer dat na Giovanni van Bronckhorst met Jaap Stam opnieuw een onervaren trainer is aangesteld. Ik was juist jong begonnen als coach om een voorsprong te hebben op die jongens, maar dat bleek niets waard", blikt Maaskant terug.

Na verloop van tijd ging het vuurtje toch weer branden en Maaskant keerde bij VVV terug in de voetballerij, als een andere trainer en ander mens. "Door mijn andere kijk op de wereld is het werken als trainer gemakkelijker geworden. Ik sta me niet meer op te vreten langs de lijn, ook niet als we de goals te gemakkelijk weggeven tegen PSV. Ik zie om me heen dat coaches snel oud worden. Ik ben geen prediker, ik herken hun stress. Zo was ik ook als trainer. Leg je neer bij situaties die je niet onder controle hebt."

De transformatie van Maaskant als coach komt tot uiting na de ingecalculeerde nederlaag uit bij PSV. Maaskant zegt dat VVV tijdens het eerste uur gedurfd op de helft van PSV probeerde te voetballen. "Ik ben authentiek gebleven, ik blijf een uitgesproken positivo. Ik ben ietsje rustiger geworden met wat minder bravoure en meer realisme. Het maakt me wellicht prettiger in de omgang. Ik heb in alle opzichten de balans gevonden. Mijn hoofd blijft niet meer spoken na een voetbalwedstrijd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws