De Boer looft Oranje en wijst naar Nederlandse topclubs: 'Hebben ook nog Virgil'

De Boer looft Oranje en wijst naar Nederlandse topclubs: 'Hebben ook nog Virgil'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 17:17di 08-10-2019 om 17:17

Ronald de Boer is overtuigd: het Nederlands elftal kan het WK 2022 in Qatar winnen. Na een slechte periode heeft Oranje onder leiding van Ronald Koeman weer kleur op de wangen. De Boer is optimistisch en denkt dat Nederland internationaal weer potten kan breken.

Oranje wist zich niet te kwalificeren voor het EK 2016 en WK 2018. De Boer zag de ommekeer al van ver aankomen. "Soms moet je gewoon geduld hebben", zegt De Boer op de site van de FIFA. "Als je naar de geschiedenis kijkt zijn er altijd al succesvolle en minder succesvolle generaties geweest."

"Je kunt van een klein land als Nederland niet verwachten dat ze het ene na het andere team neerzetten waarin er op iedere positie een topspeler staat. Het komt en het gaat."

De Boer is van mening dat Oranje het WK 2022 in Qatar kan winnen. "Wat mij betreft kunnen ze zeker meedoen om de titel. Iedereen kent inmiddels Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en de andere jongens van Ajax, maar er komt ook ongelooflijk veel talent door bij AZ, PSV, en Feyenoord. We hebben ook nog Virgil van Dijk, die maar steeds beter wordt."

"Er is ook een goede balans. Bij een nationaal team moet je altijd hopen dat je de juiste mix van spelers hebt en dat er bijvoorbeeld niet vijf goede aanvallers op hetzelfde moment doorkomen. Die mix hebben we nu met De Ligt, De Jong, Wijnaldum, Memphis en Van Dijk, die het op verschillende posities heel goed doen."

Poll

Eens met De Boer?

(2780 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws