'PSV wil Pereiro gewoon opstellen ondanks mislukte poging om te verlengen'

'PSV wil Pereiro gewoon opstellen ondanks mislukte poging om te verlengen'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 06:45wo 09-10-2019 om 06:45

Laatste update: woensdag 9 oktober 2019 om 10:08wo 09-10-2019 om 10:08

Een nieuwe poging van PSV om het contract van Gastón Pereiro te verlengen is mislukt. De club lijkt echter niet van plan om de Uruguyaan om die reden voor de rest van het seizoen op de bank te zetten. Mark van Bommel kan gewoon een beroep op hem doen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het verhaal is inmiddels bekend. Pereiro weigerde afgelopen zomer om zijn contract te verlengen bij PSV en was lang op weg naar de Eindhovense uitgang. PSV en Spartak Moskou bereikten overeenstemming over een transfersom van vijftien miljoen euro, maar zaakwaarnemer Paco Casal kwam plots met extra eisen. De transfer ging uiteindelijk niet door.

En dus bleef Pereiro in Eindhoven. PSV deed een nieuwe poging om het contract te verlengen, zodat hij volgend jaar niet gratis de deur uitloopt. De kans wordt echter wel steeds groter dat dat toch gaat gebeuren.

Spelers die hun aflopende contract niet willen verlengen moeten van hun clubs normaal gesproken plaatsnemen op de bank of zelfs op de tribune. Het komt echter ook voor dat zij gewoon actief blijven in het eerste elftal. Dat laatste is mogelijk het geval met Pereiro.

'PSV kan in de winter uiteraard nog proberen om Pereiro te verkopen, maar of zijn zakelijke entourage dan wel wil meewerken, is zeer de vraag', schrijft het ED. 'Al enkele jaren lijkt het plan van zijn hoofdzaakwaarnemer Paco Casal om hem in juni 2020 transfervrij (en dus gratis) de deur uit te laten lopen bij PSV.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat moet PSV met Pereiro doen?

Gewoon laten spelen
37%
Op de bank zetten
63%
(4797 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws