'Ajax 'de dupe' van eigen jeugdbeleid: problemen voor Heitinga en co.'

'Ajax 'de dupe' van eigen jeugdbeleid: problemen voor Heitinga en co.'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 07:31wo 09-10-2019 om 07:31

Ajax O19 moet op korte termijn een groot aantal spelers afstaan aan Oranje O17, dat van 26 oktober tot 17 november op het jeugd WK in Brazilië speelt. Ajax is daarmee de dupe van zijn eigen jeugdbeleid, schrijft De Telegraaf.

Ajax O19 speelt in de competitie tegen Almere City en NEC en treft Chelsea in de UEFA Youth League. Trainer John Heitinga mist dan een groot deel van zijn spelers en kan geen beroep doen op de oudere spelers uit Jong Ajax, omdat de beloftenploeg tweemaal op vrijdag en maandag speelt en Ajax 1 doordeweeks een Champions League-wedstrijd speelt.

Hoofd jeugdopleidingen Saïd Ouaali is er blij mee dat spelers van Ajax zich op het internationale podium kunnen laten zien, maar weet ook dat er een lastige puzzel gelegd moet worden. "De KNVB heeft de mogelijkheid gegeven om wedstrijden in de competitie te verplaatsen", laat hij weten aan De Telegraaf. Door het bomvolle programma is dat voor Ajax niet mogelijk, waardoor Heitinga zal moeten roeien met de riemen die hij heeft en gebruik moet maken van spelers van Ajax O17.

Een voordeel voor Ajax is dat de competitie voor de winterstop niet volledig beslissend is voor de titelstrijd. De nummers één tot en met acht beginnen in 2020 opnieuw. Ajax O19 staat nu derde. De KNVB snapt Ajax en denkt mee. "We herkennen ons helemaal in wat Ajax hier stelt. Daar zijn we blij mee, want dat is het resultaat van de goede contacten die we hierover hebben met de club", laat een woordvoerder weten aan De Telegraaf.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws