Feyenoord verhuurt 'supertalent': 'Kan een bijzondere Eredivisie-speler worden'

Feyenoord verhuurt 'supertalent': 'Kan een bijzondere Eredivisie-speler worden'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 11:44wo 09-10-2019 om 11:44

Crysensio Summerville gaat een mooie carrière tegemoet, mits hij zich blijft ontwikkelen. Dat stelt Claudio Braga in gesprek met Voetbal International. De trainer van FC Dordrecht had de Feyenoord-aanvaller vorig seizoen onder zijn hoede aan de Krommedijk.

"Hij is een supertalent, een specialist als buitenspeler. Een rasspelertje van de straat", zegt Braga. Summerville speelt dit seizoen op huurbasis bij ADO Den Haag. "Hij is jong en speels, maar je moet dat speelse ook in hem laten. Tegelijkertijd moet je met hem aan de slag. Zaken bespreken met hem, hoe hij nog functioneler en beter kan worden."

"Het is heel gevaarlijk om te zeggen, maar er zit heel veel rek en potentie in deze jongen. Hij kan op termijn een bijzondere Eredivisie-speler worden, misschien wel goed genoeg voor Feyenoord 1. Best grappig dat we filosoferen over hoe ver hij kan komen. Als je het hemzelf vraagt, zal hij roepen dat hij op EK's en WK's wil spelen. Vind ik mooi, als je dat zegt. Het naïeve moet er wel af, maar dat is ontwikkeling."

Braga vindt de Eredivisie een 'prima stap' voor Summerville. "Zeker bij ADO zit hij goed. Een ideale cultuur voor hem en een goede trainer (Fons Groenendijk, red.). (...) Hij gaat een mooie toekomst tegemoet. Ik hoop dat hij zijn openheid behoudt en normaal blijft doen. Met het talent dat hij heeft, kan het dan eigenlijk niet misgaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws