Blind: 'Promes verwachtte het soms niet, maar we hebben het erover gehad'

Blind: 'Promes verwachtte het soms niet, maar we hebben het erover gehad'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 12:47wo 09-10-2019 om 12:47

Daley Blind is dit seizoen met zijn passing belangrijker dan ooit voor het spel van Ajax. Het is een kracht van hem geworden, realiseert de verdediger zich.

"Ik heb passing echt een kracht van me willen maken door me heel bewust verantwoordelijk te voelen voor iedere bal die ik geef", vertelt Blind aan Voetbal International. "Speel iemand in op zijn juiste been met de juiste snelheid, zodat hij er een goede voortzetting aan kan geven. Vaak vooruit. Ik probeer iedere pass een boodschap mee te geven met de bal die ik speel, dat heb ik echt geleerd in de opleiding."

In de gewonnen uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (0-2) viel dat op. "Tegen ADO heb ik denk ik één foute pass gegeven, de eerste bal die ik speelde", lacht Blind. "In de jeugd heb ik geleerd, ook door veel beelden te bekijken, dat je vaak meer tijd hebt dan jezelf denkt. Je hebt vaak toch nog een paar meter, waardoor je ook nog één of twee seconden hebt om alsnog een goede oplossing naar voren te vinden."

Omdat Blind vaak aan de basis staat van een Ajax-aanval, praat hij veel met de voorhoede. "Met Quincy (Promes, red.) en Dusan (Tadic, red.) bijvoorbeeld. Met Hakim (Ziyech, red.) is de klik snel gegroeid, hij voelt heel goed aan wat ik ga doen. En Quincy weet inmiddels dat ik zonder te kijken een bal tussen de linies door kan spelen. In het begin verwachtte hij het soms niet, maar we hebben het erover gehad."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws