Vitesse lijdt verlies van ruim 16 miljoen euro: enorme terugval met jaar eerder

Vitesse lijdt verlies van ruim 16 miljoen euro: enorme terugval met jaar eerder

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 19:10wo 09-10-2019 om 19:10

Vitesse heeft over het seizoen 2018/2019 een verlies van ruim 16 miljoen euro geleden. Dat is een groot verschil met een jaar eerder, toen voor het eerst in acht jaar een positief resultaat werd geboekt. Dat bedroeg 9 miljoen euro.

Algemeen directeur Pascal van Wijk verklaart de enorme terugval op de clubsite. "We hebben toen exceptionele goede cijfers kunnen overleggen. Dat was vooral te danken aan een aantal forse transfers en deelname aan de groepsfase van de UEFA Europa League. Aangezien we in boekjaar 2018/2019 in Europees verband niet zijn doorgedrongen tot de groepsfase en omdat in dat boekjaar slechts een aantal kleinere transfers zijn opgenomen, wisten we dat de cijfers er dit jaar anders uit zouden zien. Het is een ingecalculeerde stap die we nu terugzetten."

Vitesse denkt in het boekjaar 2019/2020 weer 'een stap in de goede richting te zetten'. "Met name dankzij klinkende transferinkomsten van de afgelopen periode", doelt Van Wijk onder meer op de transfer van Vyacheslav Karavaev naar Zenit Sint-Petersburg voor acht miljoen euro. 

De directeur erkent desondanks dat de terugval wel erg groot is. "We hebben met Vitesse een behoorlijke financiële slag te slaan om structureel tot gezondere cijfers te komen. We willen financieel beter in balans komen. Daar draaien we niet omheen. Grofweg betekent dit dat we de inkomsten verder moeten verhogen, de kosten beheersbaarder moeten maken en waar mogelijk proberen we de kosten te verlagen. Dit proberen we te realiseren terwijl we de sportieve ambitie blijven najagen, want ook dit jaar willen we Europees voetbal halen."

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws