Ten Hag: 'Spelers in ploegen die succesvol zijn, hebben die mogelijkheden'

Ten Hag: 'Spelers in ploegen die succesvol zijn, hebben die mogelijkheden'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 19:37wo 09-10-2019 om 19:37

Laatste update: woensdag 9 oktober 2019 om 19:58wo 09-10-2019 om 19:58

Ajax-trainer Erik ten Hag kijkt met een goed gevoel terug op 'Blok 2' van het seizoen. Hij ziet zijn ploeg iedere wedstrijd beter worden, maar stipt ook enkele verbeterpunten aan. Ten Hag wil nog meer controleren én domineren.

"Dat we aan de bal, in de opbouwfase kunnen domineren, stemt tot tevredenheid. Maar daarin kan het nog dynamischer en variabeler", zegt de oefenmeester tegen Voetbal International. "We hebben dus nog werk te doen, maar ik vind wel dat we vooruitgang boeken. Tijdens de Europese wedstrijden hebben we echter ook gezien dat we heel goed kunnen counteren."

Ten Hag lijkt op het Ajax-middenveld inmiddels een Eredivisie-variant (met Van de Beek naast Martínez) en een Champions League-variant (met Álvarez naast Martínez) te hebben. "Zo zal dat wel uitgelegd worden. Maar wij gaan uit van spelprincipes en ik denk dat we een brede selectie hebben. Door het soms met andere poppetjes in te vullen, kun je als de wedstrijd erom vraagt andere accenten zetten. Zo probeer je toch a) tegenstanders te verrassen en b) controle te hebben."

Dat kan op trainingen én in wedstrijden, aldus Ten Hag. "Als je erin komt, moet je het effect op de ploeg laten zien. Daar moet je mee leren omgaan. Maar spelers in ploegen die succesvol zijn, hebben die mogelijkheden, denk ik."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws