'Koeman kiest voor Ajacieden op rechterflank, geen Van de Beek tegen Noord-Ieren'

'Koeman kiest voor Ajacieden op rechterflank, geen Van de Beek tegen Noord-Ieren'

09-10-2019 20:34
162

Joël Veltman en Quincy Promes kunnen zich opmaken voor een basisplaats bij het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland donderdagavond. De Ajacieden krijgen de voorkeur boven PSV'ers Denzel Dumfries en Donyell Malen, vermoedt het Algemeen Dagblad.

Malen kon vorige maand tegen Estland (4-0) nog op een basisplaats rekenen. Dit keer kiest bondscoach Ronald Koeman voor Quincy Promes. Dat betekent dat ook Steven Bergwijn en Steven Berghuis op de bank beginnen. De Ajax-aanvaller vormt een voorhoede met Memphis Depay en Ryan Babel. Dumfries is de laatste weken in vorm bij PSV, maar Veltman - bij Ajax centrale verdediger - krijgt rechtsachterin het vertrouwen.

Een andere Ajacied begint wél op de bank, verwacht het AD. De laatste dagen werd volop gespeculeerd of Koeman voor Donny van de Beek of Marten de Roon zou kiezen op het middenveld. De keuze is gevallen op de balafpakker van Atalanta Bergamo. Hij staat op het middenveld naast Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. 

Verder kent de opstelling van Oranje weinig verrassingen voor het duel in De Kuip. Jasper Cillessen verdedigt het doel. Behalve Veltman weet hij Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind voor zich.

De vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal:

Cillessen; Veltman, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, Wijnaldum, De Jong; Promes, Memphis, Babel

No Poll